Մաթեմատիկա, Uncategorized

Մաթեմատիկա

Առաջադրանքներ՝

  1. Հաշվի՛ր բաշխման օրենքրվ՝
    45 x 18+23 x 45=1845
    12 x 15+12 x 34=588
    24 x 50+50 x 12=1800
    34 x 25+16 x 25=1250

 

  1. Կատարի՛ր գործողությունները առանձին- առանձին՝
    15 x (46+1457)-(1456-15 x 14)+97=21396
    1.46+1457=1503
    2.15×14=210
    3.1456-210=1246
    4.15×1503=22545
    5.22545-1246=21299
    6.21299+97=21396

 

  1. Կրկի՛ն բաժանում (մնացորդով էլ կան), կատարո՛ւմ ենք տետրում՝
    15555:25=622(5մն)
    25496:16=1593(8մն)
    1260:28=45
    240:48=5
    1344:56=24
    2574:24=107(6մն.)

 

  1. Հաշվո՛ւմ ենք (բարդ են լավ մտածեք)՝
    1տ 5ց 24կգ-10ց 98կգ=4ց 26կգ
    15տ 45գ + 20ց 12կգ 5գ=17տ 12կգ 50գ

 

  1. Քանի՞մետր են ՝
    100000 սմ=1000 մ.
    1000 մ=?
    10000000 մմ=10000մ.
    10000 դմ=1000մ.
Advertisements

Թողնել պատասխան

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Փոխել )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Փոխել )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Փոխել )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Փոխել )

Connecting to %s